Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Разговором до решавања проблема

Поповић: Разговором до решавања проблема

Мештани који су данас били на пријем код председника општине Грачаница, тражили су посао, а било је и оних чије је стамбено питање нерешено.

Овог четвртка на разговор код председника општине Грачаница Срђана Поповића било је 24-оро суграђана у нади да ће се пронаћи решења за њихове проблеме.

Незапосленост је главни проблем Марка Јоргића, који је код председника дошао на разговор.

„Нема посла, морао сам да се обратим за помоћ, председник је обећао да ће покушати да пронађе решење, остаје ми да чекам“, казао је Јоргић.

Јагодинка Филиповић на разговор код председника  дошла је, како каже због унуке која има здравствени проблем.

„Нама је потребан новац за операцију моје унуке и помагала која ће користити након операције. Операција ће бити обављена у Русији и потребна је одређена свота новца коју ми не можемо да приуштимо, председнику хвала што нас је пре свега примио, рекао је да ће се потрудити да помогне“, рекла је  Јагодинка.

Биљана Митић је са супругом код председника дошла на рзговор због тешке егзистенцијалне ситуације.

„Живимо приватно у Чаглавици, имамо двоје мале деце тренутно не радимо нигде, председнику смо се обратили за решавање стамбеног питања, он је рекао да ће урадити све што је у његовој могућности“, казала је Биљана.

Проблем Милић Предрага из Угљара и његове супруге Зорице је незапосленост.

„Презадовољни смо што нас је председник примио и саслушао, обећао је да ће помоћи“; рекли су Милићи.

Слободан Трајковић из Доње Гуштерице каже да је морао да дође на разговор јер не види решење у свом проблему.

„Не радим нигде, то је велики проблем. Разговарао сам са председником па видећемо, надам се да ћу ускоро почети негде да радим“, казао је Слободан.

Андријана Арсић из Грачанице на разговор је такође дошла због незапослености.

„Веома сам пријатно изненађена што сам уопште позвана на разговор. Изнела сам свој проблем, ништа конкретно није обећао, али захвална сам што ме је саслушао и надам се да ће нешто бити“ изјавила је за информативну службу Андријана.

Непосредна комуникација са мештанима је важна како би могли да радимо на  решавању проблема са којима се свакодневно сусрећу, истиче председник општине Срђан Поповић.

„Јако је битно да чујем од мештана шта је конкретно њихов проблем, како би заједнички успели да то решимо. Са овом праксом ћу наставити, да једном недељно директно разговарам са грађанима како бисмо им за што краће време изашли у сусрет и решили ситуације у којима се налазе“, казао је Поповић.

Председник Поповић је навео да појединачни случајеви указују и на опште проблеме у заједници и да је циљ да се што више таквих случајева идентификује, како би се решавањем индивидуалних случајева, решили и они општи, које су од великог значаја за већину.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …