НАЈНОВИЈЕ

Премијера представе “Бановић Страхиња” одржана у Грачаници

Народно позориште Приштина са седиштем у Грачаници, у оквиру овогодишњег позоришног репертоара, публици се представило још једном представом, која је премијерно изведена у великој сали Дома културе. Ради се о представи “Бановић Страхиња”, по тексту Борислава Михајловића Михиза, а у режији Небојше Брадића. Представа је урађена у копродукцији са шабачким позориштем.

Грачаничка позоришна публика остала је доследна позоришној сцени, што се показало и овог пута. Сала је била скоро пуна и наравно, актери су награђени аплаузом.

“Ради се о комаду Борислава Михајловића Михиза, писца који је написао комад давних 1960. година, који је тада овенчан Стеријином наградом и вероватно представља најбољу Михизову драму. Када кажемо Бановић Страхиња свакоме пада на ум народна песма која је послужила као основа за обраду коју је направио Борислав Михајловић и тај комад је у нашој адаптацији вечерас по први пут на сцени Дома културе Грачаница, а посебно је задовољство што је премијера овде, у ширем завичају Бановић Страхиње”, рекао је Брадић пред премијеру.

У представи играју: Милан Васић, Небојша Ђорђевић, Игор Дамњановић, Милена Јакшић, Зоран Карајић из Шабачког позоришта и други.

Погледајте и ...

Дечије позориште „Јанићије Поповић“ реализује пројекат “„Арно Гујон и радост у свакој школи на КиМ“

Глумци дечијег позоришта „Јанићије Поповић“, секције Дома културе у Грачаници  јуче су у Ораховцу и …