НАЈНОВИЈЕ

Вучић: Замрзнути конфликт није добро решење за Косово

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да “замрзнути конфликт” није добро решење за Косово, већ да то питање треба сада решавати.

“Мислим да не треба да остављамо ‘замрзнути конфликт’, већ да то решавамо”, казао је Вучић на конференцији за новинаре у Председништву, након састанка с министром спољних послова Француске Жан-Ивом Ле Дријаном.

Упитан да ли је разговарао о ставу Француске по питању Заједнице српских општина, Вучић је казао да је министру Ле Дријану указао на све што знао о ЗСО, као и да ће разговоре о Косову наставити током вечере.

“Косово ће бити кључна тема на вечери. На радном састанку сам имао прилику да продјем тачку по тачку Бриселског споразума и имплементационог плана и указао сам на то шта је Србија урадила и на све друго сам указао”, истакао је председник Србије.

Он је додао да Србија већ пет година чека да се формира Заједница општина са српском већином и додао да је та тачка Бриселског споразума “мртво слово на папиру”.

“Не постоји особа која може да каже да Србија није решила питање регионалне полиције на северу, правде и правосудја, питање телекомуникација. А све је то било болно за нас, али ми смо све то решили. Има ли икога ко може да каже да је питање Заједнице српских општина решено. Пет година једина ствар коју Србија треба да добије није померена са мртве тачке”, казао је Вучић.

Извор: Бета

Погледајте и ...

Епилог акције помоћи баки Будимки

Хуманитарна организација Српска солидарност ових дана обрадовала је једну старицу на Косову и Метохији, Будимку …