уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Козарев: Чињенице лако проверљиве

“Уколико је данашња Бетина информација аутентични став НАТО-а, онда она представља злонамерну дезинформацију и додатно сврставање уз Приштину, а против регионалне стабилности”, стоји у саопштењу заменика директора Канцеларије за КиМ Душана Козарева поводом текста агенције Бета – НАТО: Ђурић ушао илегално, Тачи није имао одобрење Кфора.

“Чињенице у вези са одласцима директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића у нашу јужну покрајину су толико лако проверљиве да је готово невероватно да би се неко из НАТО-а усудио да измишљајући факте јавно лаже и оправдава насиље маскираних бандита Приштине над голоруким српским народом. Зато сматрам да је изјава о наводном закаснелом обавештењу о одласку Марка Ђурића на Косово и Метохију, коју је некакав неименовани званичник НАТО дао агенцији Бета, или измишљена, или је можда уопште није дао неко из Брисела већ извор из Доњег Преказа”, истиче у саопштењу Козарев.

Он наводи да се у писаној кореспонденцији у складу са Споразумом о посетама званичника јасно види да је информација о одласку Марка Ђурића у Косовску Митровицу упућена у петак, 23. марта, у 9.44 сати преподне, а не по завршетку радног времена, како тврди наводни извор из НАТО-а.

“Уосталом, зашто би неко ко говори истину био цитиран као неименовани извор, јер анонимни извор је најчешће еуфемизам за лаж и спиновање, а они који у овако осетљивим стварима себи дозвољавају да збуњују јавност исфабрикованим рекла-казала информацијама такође нису без кривице. Ноторним лажима се не може прикрити чињеница да је напад на голоруки српски народ, Марка Ђурића и изабране политичке представнике Срба са Косова и Метохије био најогољенији и ничим изазван чин насиља”, стоји у саопштењу заменика директора Канцеларије за КиМ.

О улози НАТО-а у том догађају довољно речито говори слика припадника Кфора који у близини сале у Косовској Митровици, у тренутку када се догађа насиље, ноншалантно фотографише, уместо да насиље спречава, истиче у саопштењу Козарев.

Извор: Саопштење Канцеларије за КиМ

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …