НАЈНОВИЈЕ

ГИ СДП: три месеца од убиства Оливера Ивановића

Како време од убиства Оливера Ивановића пролази његове речи  ,,Морам да издржим, јер ако поклекнем признаћу им да су јачи од свега у шта сам веровао,, добијају на тежини наводи у саопштењу Грађанска иницијатива СДП поводом навршавања трећег месеца од убиства њиховог лидера Оливера Ивановића.

“ Не можемо а да се три месеца од мучког убиства, најбољег међу нама,  не упитамо јесу ли они који су га убили и њихови налогодавци јачи од свега у шта смо веровали заједно са тобом. Нема ни истине, ни правде…Само мук и тишина од које боле уши а највише душа. Да ли  Оливер Ивановић постаје забрањена тема,као и многе о којима се ћути?“, истиче се између осталог у саопштењу.

„КиМ у Србији, Србија на КиМ и у срцу Оливера Ивановић нису имали алтернативу.  Никада нећу отићи са Коcова и Метохије, често је говориo. Да је другачије мислио не би невин три године провео у тамници одакле се често јављао, бодрио своје сународнике да не поклекну, да истрају као и онда кад су сукоби на мосту били свакодневни. Пре три године  из затвора саветовао је српским политичким лидерима да започну са формирањем органа Заједнице српских општина, јер тврдио је да Албанци немају намеру да то учине. И био је у праву – као и увек.“

„ Три месеца од његовог убиства свакодневно питамо надлежне ко је убио Оливера Ивановића? Одговора нема. Нема ни осумњичених,ни притворених…Сви  ћуте, изузев неколико, углавном, храбрих жена…  ,,Случај Ивановић“ преузело је  Специјално тужилаштво  Косова,одакле процури понекад  само да се ,,интензивно,, раде на решавању  убиства Оливера Ивановића…А шта се то ради кад резултата  нема…Рекли бисмо ништа.     Али, ако су сви  одлучили да  Оливера треба што пре заборавити , они који су са њим бранећи мост у Косовкој Митровици, бранили север КиМ , Србију на КиМ, његови суграђани и саборци  не смеју да дозволе да лик и дело  Оливера Ивановића падну у заборав“.

 После неуспелих покушаја да се у Скупштини општине покрене питање безбедности и иницијатива да улица у којој је убијен носи име Оливер Ивановић одлучено је да од сутра започне акција потписивања петиције да пешачка зона или улица Сутјеска у којој је убијен Оливер Ивановић носи његово име. 

Зашто пешачка зона разлог је једноставан. Да тај део града 1999.године није одбрањен не би било ни Срба на северу Космета. Оливер је са групом храбрих и неустршивих људи организовао одбрану севера, који је трн у оку и Албанцима и Међународној заједници. Надлежни ето могу да се одлуче за једну од ове две опције“.

„Нама преостаје да га свакодневно помињемо, присећамо његових речи и следимо његов пут. И наравно да инсистирамо да се што пре приведу правди они који су убили Оливера и починили безумни злочин.“

Погледајте и ...

Ракић: Одлучили смо да одавде нема назад

Све жешћи притисци које Приштина врши на српску заједницу на Косову и Метохији неће уплашити …