Главна / Друштво / Премештање Службе физикалне медицине и рехабилитације у Грачаници – олакшање за пацијенте

Премештање Службе физикалне медицине и рехабилитације у Грачаници – олакшање за пацијенте

Служба за физикалну медицину и рехабилитацију Дома здравља Грачаница од 15.01.2018 године, измештена је из Амбуланте Чаглавица у Грачаницу и премештена у некадашњим просторијама апотеке Дома здравља у Грачаници .

Овај потез наишао је на одобравање великог броја грађана , који су у претходном периоду услуге физикалне терапије користили у  Чаглавици до које нема никаквог организованог превоза.

Директорка „Дома здравља Грачаница“ Мирјана Димитријевић, каже да је то урађено да би пацијентима ове услуге биле доступније.

„Било је много захтева наших пацијената, поготову оних старијих,  да им омогућимо да им услуге  физикалне терапије буду доступније, што смо и учинили“.

Ова служба збрињава сва патолошка стања из области ортопедије, реуматологије, неурологије, педијатрије, спортске медицине. У  служби физикалне терапије  раде се први и поновни прегледи, превентивни и систематски прегледи,  предшколске и школске деце, као и терапијске услуге (примена физикалних агенаса и кинезитерапије).

Одељење физикалне терапије ради сваког радног дана и суботом од  7 до 19 сати, а  специјалиста физикалне медицине и рехабилитације др Славица Самарџић ординира сваког радног дана од 7 до 14 сати.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …