Главна / Спорт / “Играјмо за 16” – Екипа Дома здравља Д.Гуштерица, треће место и велики успех

“Играјмо за 16” – Екипа Дома здравља Д.Гуштерица, треће место и велики успех

Меморијални међународни турнир “Играјмо за 16” после два и по месеца надметања у неколико спортова, завршен је са великим успехом. Турнир у малом фудбалу вероватно најбројнији и најмасовнији на Балкану, испунио је сва очекивања.

Екипа Дома здравља Доња Гуштерица направила је историјски успех и у конкуренцији од 115 екипа заузела високо 3 место и бронзану медаљу.

– Рекапитулацију нашег битисања ка круни, почињемо од турнира у Нишу. Сваког викенда смо прелазили 300 км, окитили се златном медаљом у конкуренцији 16 екипа и подигли победнички пехар. Након брилијантног успеха пласирали смо се на Турнир градова који се одржавао у Београду. Апетити и жеља за победом је била све већа и ни мање, ни више освојили смо злато на Турниру градова и постали прваци Србије меморијалног турнира “Играјмо за 16” у већ поменутој групи – каже др Саша Младеновић, помоћник директора Дома здравља Доња Гуштерица, уједно капитен екипе.

Освајач трофеја групе “Градови” је уједно учесник завршног суперфиналног турнира где се састају остале групе. У величанстврном суперфиналном турниру одржаном у спортском центру “Вождовац ” на Бањици уз директан телевизијски пренос, екипа Дома здравља Доња Гуштерица одвојила је 3 место и окитила се бронзаном медаљом.

– Била нам је велика част да смо било део овог спектакла, који је ретко ко од нас био у могућности да доживи. Сматрам да смо овим постали и добри људи и велики победници. Све честитке организаторима турнира, а посебно РТС – у. Захвалност нашем директору др Зорану Митровићу, као и начелнику општине Срђану Поповићу. Честититам суграђанима и радницима Дома здравља на овој великој титули. Направили смо праву промоцију Дома здравља, Косова и Метохије и наше енклаве, јер знамо да је спорт најбоља превенција од свих болсети. Ако смо бар једно дете успели да усмеримо на праву лопту, наша победа ће бити још већа, додаје др Младеновић.

Check Also

Ангелина Недељковић освојила злато на Првенству Србије у каратеу за пионире

На Првенству Србије у каратеу за пионире и наде које је јуче одржано у Смедереву, …