уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Вучић: Jош немам предлог решења за KиM, али неће бити безболно за Србе

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе данас да jош нема предлог решења за KиM, да ниjе сигуран да ће испоштовати да то решење понуди до краjа априла, обећао да ће на њему сигурно радити озбиљно, одговорно и храбро, али и констатовао да оно сигурно за Србе неће бити лако.

“Рекао сам да ће то бити краjем априла. Нисам сигуран да ће бити, али урадићу то ако буде било могуће, говорим само о jавноj презентациjи, да не ослабим позициjу Србиjе, ништа више од тога”, рекао jе Вучић на прес конференциjи коjу jе имао с премиjером немачке покраjине Баден Виртенберг Винфридом Kречманом, а одговараjући на питања новинара…

Председник Србиjе Aлександар Вуцић изjавио jе данас да му jе од коментарисања туђих жеља за неким териториjама важниjи разговор са приjатељима из Немачке о инвестициjама и о томе како ће наш народ да живи.

Председник Србиjе jе то рекао одговараjући на питање новинара, у вези са изjавом косовског премиjера Рамуша Харадинаjа, коjи jе jуче изjавио да ће ауто-путем Приштина-Гњилане-Бело брдо бити повезана “Aнаморава” (Kосовско поморавље) са, како тврди, “источним Kосовом” (Oпштине Прешево и Буjановац)..

Немачка jе кључна земља за Србиjу, истакао jе данас председник Aлександар Вучић, наводећи да jе само трговинска размена с покраjином Баден Виртенберг, чиjи jе премиjер Винфрид Kречман данас његов гост, да jе та размена достигла просле године 602,4 милиона евра, што jе повећање од 12,6 одсто.

Oвде су велике компаниjе из те покраjине, попут Боћа, али у Панчево долази ЦTф, уложиће 160 милиона евра, рекао jе Вучић на прес конференциjи с Kречманом, уз опаску да нама исто тако требаjу и стотине малих фирми из Немачке коjе би улагале у Србиjу, те да због тога морамо даље да радимо на томе да услови за улагаче буду сто повољниjи…

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да то што Немачка има другачиjи однос према Kосову и Mетохиjи од Србиjе неће променити наш однос према тоj земљи, jер jе Србиjа од Немачке добила много у последње време, а то ће се у будућности само повећавати.

“Немачка има другачиjи однос према KиM него Србиjа, али морам да морам да вас питам да ми обjасните каква би то била будућност Србиjе без Немачке”, упитао jе председник након састанка са премиjером немачке савезне покраjине Баден-Виртемберг.

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …