НАЈНОВИЈЕ

Одржана општинска смотра рецитатора у Грачаници

У организацији Културно просветне заједнице Косова и Метохије у Дому културе “Грачаница” данас је одржано општинско такмичење у рецитовању.

Ученици нижих и виших разреда основних школа, одабрани од стране својих учитеља и наставника, учествовали су на педесетом такмичењу у рецитовању.

Манифестацију је отворио секретар Културно просветне заједнице Ратко Поповић, а трочлани жири који су чиниле Мајда Поповић, Марија Рајковић и Марија Караџић су одабрале најбоље рецитаторе који ће се даље такмичити на окружном такмичењу које ће се одржати 24-ог априла у Дому културе у Грачаници.

“Ово је педесета манифестација која се успешно организује и одржава на нашим просторима. Ми смо традиционално направили све потребне припреме неопходне за организацију овог догађаја. Расписали  смо конкурс на коме се пријавио велики број ученика који се такмиче у 3 категорије. У првој категорији такмичили су се ученици нижих разреда основних школа, друга категорија је за ђаке од петог до осмог разреда, док су се у трећој категорији такмичили ученици средњих школа. Поред такмичења у Грачаници, одржана су и такмичења у Гуштерици, Племетини и Обилићу”.

Најуспешнији ученици на окружном такмичењу ће се даље такмичити на републичком такмичењу које ће бити одржано 17-ог маја у Ваљеву.

Погледајте и ...

Др Велић: За здраве и лепе зубе битно је правилно одржавање оралне хигијене

Јако је битно схватити значај одржавања оралне хигијене, поручио је, гостујући у Јутарњем програму стоматолог …