НАЈНОВИЈЕ

Максимовић: Пробни тест – само део припрема за завршни испит

Пробни тест, који је одржан у петак и суботу,  само је део припрема за ученике и наставнике за полагање мале матуре, истакао је гостујући у емисији „Индекс“ недавно пензионисани самостални саветник Министарства просвете на КиМ, Душко Максимовић.

„Наши ученици са припремама почињу од почетка школске године, а овај пробни тест је само део тих припрема на основу којих наставници могу да уоче који део градива је ученицима мање јасан и на који део треба да обрате посебну пажњу“, нагласио је Максимовић и додао да ђаци имају довољно времена да са својим  наставницима утврде градиво.

Он је саветовао свим ученицима да испоштују време предвиђено за полагање завршног испита и добро размисле пре коначних одговора.

„Ученици немају потребе да журе са одговорима, јер имају 120 минута на располагању што треба да искористе и испоштују то време, а не да излазе раније као што је то био случај на пробном тесту“, рекао је Максимовић.

Од ове године новина је да се комбиновани тест бодује са 20 поена, док је бодовање успеха из школе смањено на 60, а вредновање тестова из српског и математике је остало непромењено и доносе по 10 поена.

Погледајте и ...

Др Велић: За здраве и лепе зубе битно је правилно одржавање оралне хигијене

Јако је битно схватити значај одржавања оралне хигијене, поручио је, гостујући у Јутарњем програму стоматолог …