НАЈНОВИЈЕ

Тодоровић: Нова представа АП “Јанићије Поповић” у септембру

Аматерско позориште “Јанићије Поповић”, после бројних наступа на различитим фестивалима у земљи и региону, на свом репертоару уврстиће још једну луткарску представу, чија се премијера очекује на јесен.

Директор АП “Јанићије Поповић” Срећко Тодоровић, гостујући у поподневу Радио Грачанице, рекао је да младе глумце најпре очекују наступи у поморавском крају, потом у Македонији, а у току летњих месеци и  боравак на Палићу и дружење са вршњацима, професионалним глумцима и напоран рад на новој представи.

“Ускоро ћемо играти неколико представа за публику у поморавском крају, затим нас очекује и гостовање у Македонији. Након тога следи пауза и припрема за пут на Палић. Нову луткарску представу почећемо да припремамо 10. августа. Тада ћемо бити на Палићу и наши глумци ће се дружити са својим вршњацима, професионалним глумцима тамошњег позоришта. Премијера наше представе ће бити 1. септембра за Дане Суботице, а након тога, представићемо се и нашој публици у Грачаници”, рекао је Тодоровић.

Аматерско позориште “Јанићије Поповић” наступало је на бројним фестивалима на којима се такмиче и наступају професионална позоришна друштва и до сада су добијали само речи хвале и дивљења за оно што раде и показују, а враћали се у Грачаницу богатији за искуство и са још већом жељом за радом и напредовањем.

“Много смо пута добијали комплименте и речи хвале од врсних познавалаца глуме. Наши глумци су заиста велики таленти и много пута су до сада показали да се могу мерити са професионалцима, јер су заиста и сами прави професионалци у овоме што раде. Иако понекад постоји трема, све лако превазиђу оног тренутка када стану на позорницу. Надамо се да ћемо се ускоро и ми звати професионалним позориштем “Јанићије Поповић”, рекао је Тодоровић.

Директор АП “Јанићије Поповић”, Срећко Тодоровић истакао је да значајну помоћ у раду позоришта обезбеђује општина Грачаница. Такође истиче да је велики број оних који желе да се учлане у ово позориште и буду део постојеће глумачке екипе.

Аматерско позориште “Јанићије Поповић” има преко тридесет активних чланова и отворено је за нове таленте, који ће своје прве глумачке кораке направити на овим позоришним “даскама које живот значе”.

Погледајте и ...

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ одржали Новогодишњи концерт

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу одржали су вечерас традиционални Новогодишњи концерт. Велики …