НАЈНОВИЈЕ

Косовска Митровица: У току уређење града

Општина Северна Митровица у сарадњи са ЈКП „Стандард“ и немачком организацијом „Гиз“, ради на постављању подлога са надстрешницом на 28 локација у центру града, где ће бити постављено 155 нових контејнера.
Општина Северна Митровица ради на реорганизацији, менаџирањем и одлагањем отпада у ужем центру града. Тренутно се раде постоља са надстрешницама где ће бити распоредјени нови контејнери.

“Поред куповине 155 контејнера запремине 1,1 кубни метар, организација “Гиз” је платила и одредјене радове који се тренутно изводе у самом центру општине Северна Митровица. У питању су 28 локације где ће бити распоредјени контејнери. Радови подразумевају бетонску подлогу као и металну надстрешницу под којом ће бити смештени ови контејнери са циљем да приликом падавина или под утицајем ветра не будемо у ситуацији да отпад који одлажу градјани буде разнет по улицама”, рекла је Адријана Хоџић шефица администрације општине Северна Митровица.

Хоџић сматра да је градоначелник Северне Митровице Горан Ракић донео праву одлуку о потписивању меморандум о сарадњи са организацијом “Гиз”.

Према њеним речима пројекат је у фази развоја плана о управљању отпадом, а у плану је и постављање три медицинска контејнера и стерилних канти за медицински отпад у КБЦ” Косовска Митровица”.

И у наредном периоду општина Северна Митровица учестоваће у уредјењу основних и средњих школа у граду а најављена је и реализација већег инфраструктурног пројекта – реконструкција коловоза и тротоара и постављање расвете у Улици Иво Лоле Рибара.

Извор: ТВ Мост

Погледајте и ...

Удружење пензионера у Грачаници обнавља евиденцију и упис чланства

Удружење пензионера централног КиМ са седиштем у Грачаници,  годинама уназад нема своје просторије али и …