НАЈНОВИЈЕ

Јевтић: Богат културни репертоар Дома културе и у наредном периоду

Дом културе у Грачаници и ове године има богат репертоар културних догађаја. Поред бројних изложби слика, колонија, музичких догађаја, песничких вечери, промоција књига…у другом кварталу године очекује нас ништа мање значајан распоред сличних дешавања.

Уредник галерије Дома културе у Грачаници Небојша Јевтић, у гостовању у нашем јутарњем програму упознао је наше слушаоце са најбитнијим догађајима који су предвиђени за наступајући период од којих је велики број и оних који се одржавају у оквиру Видовданских свечаности.

“Много тога је реализовано у овом првом кварталу, и много тога је сада у плану. Најпре да напоменем да почетком маја званично почиње са радом биоскоп. У најави је већ пројекција новог филма у којем значајну улогу има наш познати глумац Милош Биковић, а један од планова је да и њега доведемо на тој првој свечаној пројекцији у нашем биоскопу. Очекује нас и једна радионица или школа карикатуре, на којој ће предавач бити Бошко Мијатовић, познати карикатуриста из Панчева, па ће то свакако бити добра прилика за наше таленте да добију савет више”, навео је Јевтић.

Када је у питању репертоар за овогодишње Видовданске свечаности и ове године ћемо уживати у бројним садржајним културним манифестацијама. Према речима Небојше Јевтића највише се очекује и ове године од Симфонијског оркестра и хора РТС-а, који сада већ традиционално за Видовданске свечаности гостују и сваки пут све више одушевљавају нашу публику својим наступима.

“Као и претходних година и ове године гостују Симфонијски оркестар на челу са Бојаном Суђићем и хор РТС-а. Према нашим проценама дефинитивно привлаче највише пажње наших мештана, и чини се са нестрпљењем исчекују њихов концерт, који ће и ове године, уколико нас временски услови послуже, бити одржан у порти манастира Грачаница. Најавио би да смо у преговорима и са Бором Дугићем који је изразио жељу да дође и одржи концерт, а поред тога и мини радионицу на којој ће талентовани свирачи фруле показати своје умеће Дугићу и касније по његовом одабиру један од најталентованијих ће добити прилику да похађа његову приватну академију за талентоване свираче фруле у Крагујевцу”, рекао је Јевтић.

Све љубитеље рок музике ове године, 20. јуна очекује велики концерт YU-групе, за оне који воле позориште 14. јуна ће играти глумци Српског Народног позоришта из Новог Сада, а сви талентовани сликари као и сваке године  могу узети учешће на великој ликовој колонији, која се сваке године одржава у Грачаници у оквиру Видовданских свечаности.

Погледајте и ...

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ одржали Новогодишњи концерт

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу одржали су вечерас традиционални Новогодишњи концерт. Велики …