НАЈНОВИЈЕ

Поповић са грађанима: Социјални проблеми најбројнији

Од како је ступио на дужност, председник општине Грачаница Срђан Поповић једном недељно разговара са грађанима.За четири месеца Поповић је примио више од400 грађана, а данас је разговарао са двадесоторо.

Председник Поповић са грађанима разговара о темама које се односе на живот у нашој општини, њиховим проблемима и о томе на који начин локална самоурава може да им помогне. Проблеми грађана у навећој мери су социјалне природе. Као и на досадашњим разговорима, захтеви и проблеми су евидентирани, а према Поповићевим речима локална самоуправа настојаће да помоге колико је у могућности и у њеној надлежности.

„Тражила сам помоћ око решавања стамбеног питања, пошто ја, супруг и ћеркица већ 17 година станујемо приватно. Незапослена сам, завршила сам медицинску школу, а апсолвирала енглески језик, али тренутно због финансија не могу да наствим са студијама. Одушевљена сам како ме је председник примио, хвала му на свему, видећемо шта и како даље“, казала је Милијана Ивић Информативној служби општине Грачаница након разговора са председником Поповићем.

„Син ми је завршио економски факултет и незапослен је. Ако у догледно време не нађе посао отићиће одавде. Знам да Општина и председник немају могућност, ситуације је комплексна и држава Србија, ако мисли да задржи народ на Косову, мора да запосли младе људе, то је суштина“, казао је Радмило Јовић из Лапљег Села.

Сасивар Салијевић из Грачанице тражио је помоћ у грађевинском материјалу за доградњу две собе.

„Пуно хвала председнику Поповићу, лепо ме примио, знам да не може свима да помогне, али надам се да ће бар нешто помоћи. Био сам за грађевински материјал за доградњу куће. После 12 година у породици се родила беба, кућа у којој живимо је мала и хладна и желимо да обезбедимо нормалне услове за одрастање. Овде сам рођен и не планирам да одем“, каже Салијевић.

Председник Поповић каже да директном комуникацијом са грађанима настоји да унапреди општинску ефикасност, као и комуникацију с грађанима. Исто ће бити настављено и у наредном периоду а следећи пријем грађана у плану је за наредни четвртак, а на разговор чега још њих 400.

Погледајте и ...

Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена, разбојници поломили прозоре

У српском селу Новаке код Призрена, синоћ је обијена амбуланта локалног здравственог центра, приликом чега …