НАЈНОВИЈЕ

Одржана седница СО Грачаница

Тромесечни финансијки извештај и извештаји о раду појединих одељења су тачке које су данас усвојили одборници Скупштине општине Грачаница на данашњој трећој редовној седници.

Седницу је водио председник Скупштине општине Љубиша Караџић који је прочитао Дневни ред, након чега је са изменама и допунама усвојен записник са предходне седнице одржане 15. марта 2018. године.

Једногласно је потом усвојен предлог председника општине Грачаница Срђана Поповића о забрани промене намене земљишта из пољопредно у грађевинско ван зоне дозвољене изградње. Тачку је образложио директор урбанизма Дејан Јовановић.

„Циљ је да се заштити пољопривредно земљиште и да се забрани даље претварање у грађевинско. На овај начин имаћемо баријеру односно скупштинску одлуку којом се по аутоматизму одбијају захтеви који се односе на изгрдњу ван зоне, која је иначе одређена Развојним планом из 2014. године“, казао је Јовановић.

Усвојени су и захтеви директора финансија Славише Ничића, и то: за пренос средстава из 2016. и 2017. године у 2018. годину из сопствених прихода у износу од 777.198 евра и тромесечни финансијски извештај за 2018. годину.

На предлог директора инспекције Милоша Аритоновића усвојени су извештаји о раду тржишне и санитарне инспекције за 2017. годину.

„Број казни које је издала тржишна инспекција је 5 у износу од 1.100 евра, док је санитарна изрекла 12 казни од 1.530 евра“, казао је Аритоновић.

Одборници су затражили већу контролу хигијене објеката у којима се продаје брза храна, а директор Аритоновић је грађане позвао да све неправилности које примете пријаве инспекцији.

Извештај о раду поднео је и директор Одељења за урбанизам, планирање и заштиту животне средине Дејан Јовановић који је истакао да су планирани циљеви углавном испуњени. Одборнике је упознао и са проблемима са којима се суочава ово одељење, од нереалних и ниских цена на тендерима до саме реализације неког пројекта. Извештај је усвојен једногласно.

Разматран је и усвојен извештај о раду за 2017. годину Одељења за економски развој и европске интеграције на предлог директора Александра Михајловића. Он је казао да је то одељење директно у општнски буџет остварило приход од 1.050 евра од различитих такси, као и 20.570 евра од такси на пословну делатност.

Погледајте и ...

Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена, разбојници поломили прозоре

У српском селу Новаке код Призрена, синоћ је обијена амбуланта локалног здравственог центра, приликом чега …