НАЈНОВИЈЕ

Годишњи концерт Хора “Симонида” одржан у Грачаници

Публика је, у пуној сали Дома културе у Грачаници, уживала у песмама Хора Симонида и њихових гостију на великом годишњем концерту, који је приредило Удружење Симонида из Грачанице.

Хор Симонида основан је фебруара 2017. године, тренутно броји 27 чланова и може се рећи да су још на почетку, међутим већ су били спремни за велики годишњи концерт и по речима предедника овог удружења Братислава Богдановића, ово је била права прилика да чланови хора покажу шта су до сада научили, а да истовремено публика да свој суд о њиховом досадашњем раду.

Хор Симонида основан је са циљем да младе људе у нашем окружењу усмери на пут вере и традиције, да их упозна са звуком старих српских песама. Хор Симонида и до сада је имао запажене наступе, док овај концерт представља круну њиховог досадашњег рада.

Публика је аплаузима поздравила сваку тачку. Запажен је био и наступ њихових гостију, музичког састава Ступови, који већ имају своје вокално-инструменталне аранжмане, као и наступ певачког ансамбла Косовски божури и певачке групе Родослов.

На самом почетку овог величанственог певачког догађаја, скуп је благословио отац Сава Шмигић, који је нагласио да је ово прави начин да се наша деца уче вери и традицији. Он је напоменуо да владика Теодосије није био у прилици да присуствује концерту.

Председник Удружења Симонида доделио је захвалнице институцијама, приватним предузећима и појединцима за указану помоћ у досадашњем раду.

Био је ово испит за чланове хора Симонида, који су без сумње положили. Сада знамо да ће многи културни догађаји бити незамисливи без њихове песме.

Погледајте и ...

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ одржали Новогодишњи концерт

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу одржали су вечерас традиционални Новогодишњи концерт. Велики …