Главна / Економија / Е.Србија / ЛДП: Нејасне поруке Србима са Косова

ЛДП: Нејасне поруке Србима са Косова

Bojan DjuricKосовским Србима из Београда тренутно стижу нејасне поруке у вези са локалним изборима у Покрајини, оценио посланик ЛДП-а Бојан Ђурић. Треба изаћи на локалне изборе, поручује Ђурић и додаје да су у прошлости изгубљене многе прилике да се постигне много већи утицај него што би сада, уз велику излазност, могло да се оствари.

Посланик Либерално демократске партије Бојан Ђурић сматра да косовским Србима из Београда тренутно стижу нејасне поруке у вези са локалним изборима у Покрајини. С једне стране им се каже да треба да изађу, а с друге да могу имати “свог Додика” и да ће и даље бити укључени у систем Србије, рекао је Ђурић.

Ђурић је поновио став ЛДП-а да Срби треба да изађу на локалне избора на северу Косова, али и подсећа да су у прошлости изгубили многе прилике да учествују на изборима и постигну много већи утицај него што би сада, уз велику излазност, могли да остваре.

За све пропусте Ђурић кривце види међу политичарима у Београду, међу којима су, како каже, и они који су Србе позивали да на изборе никада не треба излазити, већ да треба правити барикаде.

“Нисам сигуран ни да је порука Београда у овом тренутку довољно јасна”, рекао је Ђурић Танјугу.

Посланик ЛДП-а је оценио да није добро што се Србима поручује да изађу на изборе, а истовремено, како каже, директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин “свако мало пошаље поруку косовским Србима или да могу да имају свог Додика или да ће и даље бити у потпуности укључени у систем Стрбије”.

“Свакоме је јасно да у овом моменту то није могуће. Говори се и о изласку на изборе преко некаквих грађанских листа, а не преко партија, што ствара нереално уверење косовским Србима да ће можда и без изласка на изборе остварити већи утицај него да на те изборе изађу. Ја мислим да на изборе треба изаћи и то је био наш став и раније”, нагласио је Ђурић.

Посланик либерала подсећа да је много времена изгубљено и упозорава да је остало тек неколико дана или недеља до истека рока за пријаве на изборима.

“Мислим, а надам се да неће бити тако, да ће читав период изборне кампање бити потрошен у причи да ли треба изаћи, а без концентрације на оно што је кључно – ко освоји гласове на тим изборима управљаће локалним заједницама, од тога зависи примена бриселског споразума, а од тога квалитет живота Срба и пут европских интеграција Србије”, закључио је Ђурић.

Check Also

ММФ са Србијом о јавним финансијама

ТАЊУГ- Пленарним састанком, који је данас одржан у Народној банци Србије, започели су званични разговори …