НАЈНОВИЈЕ

С. Поповић и овог четвртка о проблемима са грађанима

Своја питања, проблеме и потребе грађани су и овог четвртка изложили председнику општине Грачаница Срђану Поповићу. Данас је на разговор дошло двадесеторо мештана.

Kако би помогао да мештани превазиђу своје проблеме, председник општине Грачаница Срђан Поповић и овог четвртка организовао је пријем да би сви проблеми били евидентирани.

Немања Јовановић из Грачанице на разговор код председник је дошао са својом породицом.

„Председнику хвала што нас је лепо примо, на разговор смо дошли због грађевинског материјала. Овде живим приватно са породицом и веома је тешко од једне плате намирити све потребе и одвојити новац за зидање куће. Темељ сам још ранијих година подигао али пара за зидање немам, обратио сам се председнику па видећемо шта ће бити“, рекао је Јовановић.

Неколико мештана изложило је проблем који има у вези уговора за станове.

„Од 2010. године живим са породицом у стану у Лапљем Селу, који смо добили од Министраства за повратак, али имамо проблем са уговором за тај стан, како чујем ми нисмо једини са тим проблемом. Проблем сам изложио, председник је дао предлог како да то решимо“, казао је Саша Мирић Информативној служби општине Грачаница.

„Лекар сам при Дому здравља овде у Грачаници. На разговор сам дошла због грађевинског материјала. Хоћу да отворим своју ординацију овде, објекат већ постоји али није довршен, због кредита који већ имам нисам у могућности да самостално довршим све те радове који су потребни како би та ординација могла да функционише. Председник је рекао да предам захтев па ћемо видети шта ће бити“, рекла је Весна Симић из Грачанице.

„Посао за децу ми је највећи проблем, јер не раде нигде, а супруга и ја смо на минималцу. Председнку пре свега хвала што ме је саслушао. Обећао је да ће покушати да реши проблем, сад нам остаје да чекамо“, казао је Слободан Стевић из Доње Гуштерице.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић наставиће и убудуће са праксом директне комуникације са грађанима.

Извор: nasagracanica.com

Погледајте и ...

Удружење пензионера у Грачаници обнавља евиденцију и упис чланства

Удружење пензионера централног КиМ са седиштем у Грачаници,  годинама уназад нема своје просторије али и …