НАЈНОВИЈЕ

Поповић и Гујон о побољшању квалита  живота мештана општине Грачаница

Арно Гујон, оснивач хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ посетио је данас општину Грачаница по први пут од њеног оснивања. Са првим човеком локалне самоуправе Срђаном Поповићем  разговарао је о могућностима помоћи становништву на територији општине.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упознао је Гујона са тренутном ситуацијом на територији општине и указао на осетљиве категорије становништва којима је помоћ преко потребна.

Он је овом хуманитарцу који већ седму годину помаже угроженом становништву на Косову казао да се и поред сталних улагања и појединачне помоћи породицама, општина и даље сусреће са социјално угроженим категоријама становништва којима би свака помоћ значила. Према речима Поповића пуно је домаћинстава на територији општине који би да развију или прошире пољопривредну чак и сточарску производњу у чему би им сарадња са донаторима и хуманитарним организацијама пуно значила.

Арно Гујон је током састанка рекао да је веома задовољан што је данас посетио општину Грачаница и што је имао прилике да разговара са председником општине.  Иако помоћ организације „Солидарност за Косово“ није током претходних година мимоишла ни општину Грачаница Гујон је казао да ће наставити да оправдава мисију своје организације и у будуће и да је у том правцу сарадња са општином од велике важности.

Погледајте и ...

Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена, разбојници поломили прозоре

У српском селу Новаке код Призрена, синоћ је обијена амбуланта локалног здравственог центра, приликом чега …