НАЈНОВИЈЕ

У Прековцу отворена фарма свиња за потребе Народне кухиње

Данас је  у селу Прековце, општина Ново Брдо, на Косову и Метохији свечано отворена фарма за тов свиња за потребе Народних кухиња Епархије рашко-призренске “Мајка Девет Југовића”. За финансирање овог пројекта је хуманитарна организација “Солидарност за Косово”, на чијем је челу Арно Гујон, донирала 150 000€.

“Данас је велики дан за све нас јер после 8 месеци рада коначно је отворена фарма свиња чији је капацитет око 200 грла. Ова фарма ће омогућити Народним кухињама да мање зависе од спољашних донација у месу јер ће саме моћи да се снабдевају. Такође ће на фарми радити 5 радника који ће убудуће моћи да живе од свог рада.” – изјавио председник удружења “Солидарност за Косово” Арно Гујон.

Од 2012. до данас, хуманитарна организација “Солидарност за Косово” је у сарадњи са Епархијом Рашко-призренском финансирала више самоодрживих пројеката у области сточарства и пољопривреде: 4 фарме, једну млекару, једну фабрику за пастеризацију воћа и поврћа као и десетине пластеника широм Косова и Метохије.

Погледајте и ...

Kанцеларија за КиМ најоштрије осуђује напад на амбуланту у селу Новаке код Призрена

Kанцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује напад на амбуланту у селу Новаке код Призрена, …