четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Председник општине Грачаница Срђан Поповић гост првог Дневника Tелевизије Грачаница

Емитовање прве централно информативне емисије “Дневник” телевизије Грачаница почело је вечерас у 19 сати. Сваког радног дана у истом термину гледаоци ће моћи да прате сва актуелна дешавања у земљи и свету из студија телевизије Грачаница.

Гост првог Дневника телевизије Грачаница био је председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је пожелео срећан и успешан почетак рада телевизије у општини Грачаница.

“На централном Космету отворена је локална телевизијска станица и због тога сам веома срећан. Наши грађани имаће информативни центар, односно телевизију која ће на локалном нивоу извештавати о дешавањима како на локалном тако и на централном Косову. Знам да су многи људи вредно радили на овом пројекту и посебно бих се захвалио Канцеларији за Косово и Метохију и директорици “Мреже Мост”, госпођи Слађани Иванчевић, који су и иницијатори овога и данас смо дочекали да телевизија почне са радом”, навео је у гостовању градоначелник општине Грачаница Срђан Поповић.

У првом издању Дневника председник Поповић је укратко навео и тренутна актуелна дешавања у овој локалној самоуоправи.

“Знате већ да сви директори и службеници у општини Грачаница вредно раде и да су на висини својих задатака. У месецу мају очекујемо отварање спортске сале која се налази између Лапљег Села и Ливађа. Такође је предвиђено да у овом месецу поставимо камен темељац за обданиште у Угљару, с обзиром да знамо да тренутно деца поменутог обданишта бораве у приватној кући у овом селу. Издвојио бих и то да ових дана постављамо и камен темељац за шест зграда у Лапљем Селу, чиме је предвиђена изградња 24 стана, од тога изградњу четири зграде финансира општина Грачаница, а преостале две ће бити изграђене о финансијском трошку Министарства за локлну самоуправу”, истакао је Поповић.

Према датим плановима предвиђена је и изградња балон сале у Доњој Гуштерици и новог пута који ће пролазити поред Дома културе и болнице у Грачаници и изаћи на пут који спаја Лапље Село и Грачаницу.

 

Погледајте и ...

Јовановић: Протекла година успешна, планови и за 2019.годину

У протеклој 2018.години у циљу урбанизације општине Грачаница реализован је значајан број пројеката: Од изградње …