Главна / Друштво / Председник општине Грачаница Срђан Поповић гост првог Дневника Tелевизије Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић гост првог Дневника Tелевизије Грачаница

Емитовање прве централно информативне емисије “Дневник” телевизије Грачаница почело је вечерас у 19 сати. Сваког радног дана у истом термину гледаоци ће моћи да прате сва актуелна дешавања у земљи и свету из студија телевизије Грачаница.

Гост првог Дневника телевизије Грачаница био је председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је пожелео срећан и успешан почетак рада телевизије у општини Грачаница.

“На централном Космету отворена је локална телевизијска станица и због тога сам веома срећан. Наши грађани имаће информативни центар, односно телевизију која ће на локалном нивоу извештавати о дешавањима како на локалном тако и на централном Косову. Знам да су многи људи вредно радили на овом пројекту и посебно бих се захвалио Канцеларији за Косово и Метохију и директорици “Мреже Мост”, госпођи Слађани Иванчевић, који су и иницијатори овога и данас смо дочекали да телевизија почне са радом”, навео је у гостовању градоначелник општине Грачаница Срђан Поповић.

У првом издању Дневника председник Поповић је укратко навео и тренутна актуелна дешавања у овој локалној самоуоправи.

“Знате већ да сви директори и службеници у општини Грачаница вредно раде и да су на висини својих задатака. У месецу мају очекујемо отварање спортске сале која се налази између Лапљег Села и Ливађа. Такође је предвиђено да у овом месецу поставимо камен темељац за обданиште у Угљару, с обзиром да знамо да тренутно деца поменутог обданишта бораве у приватној кући у овом селу. Издвојио бих и то да ових дана постављамо и камен темељац за шест зграда у Лапљем Селу, чиме је предвиђена изградња 24 стана, од тога изградњу четири зграде финансира општина Грачаница, а преостале две ће бити изграђене о финансијском трошку Министарства за локлну самоуправу”, истакао је Поповић.

Према датим плановима предвиђена је и изградња балон сале у Доњој Гуштерици и новог пута који ће пролазити поред Дома културе и болнице у Грачаници и изаћи на пут који спаја Лапље Село и Грачаницу.

 

Check Also

Ученици Гимназије У Лапљем Селу приредили “Гимназијалски доручак”

Ђачки парламент Гимназије у Лапљем Селу, осмислио је и у сарадњи са свим ученицима и …