Главна / Друштво / Поповић са мештанима Горње Гуштерице разговарао о проширењу гробља и другим проблемима

Поповић са мештанима Горње Гуштерице разговарао о проширењу гробља и другим проблемима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић посетио је данас Горњу Гуштерицу и са мештанима разговарао о акутелним проблемима и њиховим потребама.

У просторијама Основне школе, грађани су имали прилику да разговарају и са Поповићевим сарадницима, директором катастра Небојшом Судимцем, директором јавних служби Владицом Трајковићем и директором урбанизма Дејаном Јовановић. Поповић је, са сардницима, говорио о завршеним и актуелним пројектима у овом селу, као и о онима који ће се реализовати.

Председник Поповић је Горњу Гуштерицу посетио и пре десетак дана када је на захтев мештана пробијен пут до сеоских имања на брду изнад села, када је на њихов предлог и позив договорен састанак са мештанима у циљу решавања ургентних проблема.

Као највећи проблем мештани Горње Гуштерице истакли су проширење сеоског гробља, због недостатка гробних места. Поповић је казао да тренутно за тај проблем постоје два предлога, а то је да се у договору са власницима две парцеле које се ослањају на гробље изврши процена и њихова експроприација ради евентуалног проширења.

„Као најприоритетнији за Горњу Гуштерицу је проширење гробља и желели смо да чујемо да ли се слажете да се гробље прошири на једну од ове две парцеле. Најпре се мора извршити њихова процена коју ће урадити Министарство финансије, а потом у договору са власницима тих парцела видећемо шта можемо да урадимо. Исти проблем са гробљем имају и мештани Преоца и Сушице са којима сам такође разговарао“, казао је Поповић.

Мештани су, поред проблема са гробљем, указали и на друге инфраструктурне проблеме. Затражено је насипање и асфалтирање улица, инсталирање уличне расвете у деловима где не постоји, реновирање црквеног крова (јер прокишњава) и опремање црквеног дома, поставље лежећих полицајаца на путу Гуштерица – Јањево или појачано присуство полиције ради контроле саобраћаја, чишћење порпуста између Горње и Доње Гуштерице, изградњу Дома културе.

Председник Поповић је казао да су сви проблеми евидентирани и да ће се кренути у решавање на основу приоритета.

„Пробаћемо да све улице насипемо, а касније и асфалитрамо, санирамо канализацију, направимо и очистимо пропусте. Мој концепт рада је да што више разговарам са грађанима, чујемо сугестије и да у наредном периоду на оваквим састанцима усвајамо приоритете и заједно решавамо проблеме. Евидентираћемо све проблеме, а средства која имамо расподелићемо равномерно. Потребно је ваше разумевање, ако нешто не решимо у овој, сигурно ћемо у наредној години“, казао је Поповић.

Check Also

У српским срединама на Косову и Метохији још 35 новооболелих

У срспким срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа регистрована су 35 случајева …