Главна / Друштво / Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао са грађанима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао са грађанима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић наставио је данас праксу разговора са грађанима.

Поповић је данас примио двадесетак грађана, а теме се нису разликовале од досадашњих: незапосленост, нерешена стамбена питања, комунална инфраструктура.

„Грађани износе своје проблеме, а ми покушавамо да нађемо начин да им помогнемо и решимо оно што је могуће. Људи добијају пажњу и знају да смо ту због њих“, каже Поповић.

На разговор долазе и млаћи и старији суграђани.

„Проблем је посао. 19 година живим у Србији и желео бих да се вратим у Грачаницу где сам рођен. Тражио сам услове за повратак“, каже Драган Миладиновић.

„Дошао сам да укажем на проблем великог броја паса луталица који нам чине велику штету, јер у потрази за храном кољу нам живину, а ми имамо страх да изађемо на улицу. Тражио сам помоћ око санације моста, који вода редвно односи, јер живим у близини реке. Бавим се пољопривредом и тражио сам такође помоћ у вези са тим“, каже млади Немања Андрејевић из Грачанице.

„Дошли смо да се захвалимо председнику Поповићу јер смо недавно на конкурсу добили стамбену јединицу у Сувом Долу. Ми смо петочлана породица и ово ће нам много олакшати живот. Општина је имала разумевања за наше проблеме, живели смо у великом сиромаштву, нисмо имали купатило нити основне услове за хигијену и живот, живели смо као у штали“, каже Галип Емини из Лапљег Села.

„Мајка сам четворо деце, код председника сам била у вези посла, ништа ми друго не треба. Лепо ме је примио и саслушао и казао да ће ми помоћи икако ако може. “, каже Соња Ничић из Батуса.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић са грађанима разговара једном недељено, углавном четвртком.

 

Check Also

Снег пада појачаним интензитетом, путеви проходни

Упркос томе што  на територији општине Грачаница, снег од јутрос пада појачаним интензитетом  сви путеви на територији општине …