Главна / Друштво / Угљаре: Поповић положио камен темељац за ново обданиште

Угљаре: Поповић положио камен темељац за ново обданиште

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу обданишта у Угљару, истакавши да његова изградња показује да се општина Грачаница труди да грађанима омогући што боље услове живота.

Поповић је том приликом истакао да је нарочито важно да деца имају сигурно и безбрижно детињство, а да је изградња обданишта, и сваке друге институције, услов за наш опстанак и останак на Косову.

„Нек овај камен темељац у Угљару, буде камен темељац нашег опстанка и останка на вом простору. Ово је само један у низу инфраструктурних пројеката који смо планирали за ову годину. До сада је обданиште било у приватној кући, деца нису имали услове за правилно одрастање, а овај објекат ће то нашој деци у Угљару омогућити“, казао је Поповић након плоагања камена-темељца.

 

Директорица Предшколске установе „Наша радост“ Љиљана Мартиновић захвалила се Општини што је препознала важност изградње ове образовне институције у Угљару.

„Годинама смо били у приватној кући и за село Угљаре је ово велики догађај и олакшање за децу и родитеље. Деца ће боравити у акекватним условима, а васпитно-образовни рад још бољи. У Угљару борави шездесеторо деце, а очекујемо да ће се са побољшањем услова број повећати, јер ће капацитет обданишта бити довољан“, казала је Мартиновић.

Нови објекат био је неопходан јер је Предшколска установа „Наша радост“ из Угљара годинама уназад функционисала у приватној кући, плаћајући високу кирију.

Обданиште површине 432 м2 гради се у близини тамошње Основне школе. У приземљу ће се налазити дечије спаваоне, боравишни простор, кухиња са трпезаријом, вишенаменски простор, као и помоћна просторија за грејање, а на спрату просторије управе.

Средства за изградњу обданишта обезбедила је општина Грачаница у вредности од 122.678 евра, а рок за завршетак радова је три месеца.

Check Also

Снег пада појачаним интензитетом, путеви проходни

Упркос томе што  на територији општине Грачаница, снег од јутрос пада појачаним интензитетом  сви путеви на територији општине …