Главна / Вести / Косово и Метохија / Тодосијевић: ЗСО искључиво по споразумима из Брисела

Тодосијевић: ЗСО искључиво по споразумима из Брисела

Министар за локалну самуправу у оставци Иван Тодосијевић изјавио је да су представници Српске листе представницима ЕУ, члановима Управљачког тима, јасно пренели да Заједница српских општина може бити формирана искључиво на основу споразума који су постигнути у Бриселу.

Приштинска Коха, наиме, констатује да представници Српске листе и премијер Рамуш Харадинај имају потпуно супротне ставове када је реч о формирању те заједнице, што је у Бриселу потписано пре више од пет година, а Приштина до сада ништа конкретно није учинила.

Лист прецизира да док с једне стране премијер каже да ће смерница за оснивање ЗСО бити одлука Уставног суда, са друге, његови подређени као референтну тачку узимају само споразуме из Брисела.

“Јасне смернице за рад Управљачког тима су споразуми постигнути у Бриселу. Представницима ЕУ које су чланови Управљачког тима са којима смо се сусрели након почетка рада јасно су навели да ће радити искључиво на основу договора постигнутих у Бриселу”, рекао је Иван Тодосијевић за Коху.

Извор: РТС

Check Also

Хотијев саветник позвао Грчку да призна независност Косова

Саветник одлазећег косовског премијера за спољну политику Аљуш Гаши позвао је данас Грчку да призна …