Главна / Вести / Косово и Метохија / Црвеној Звезди забрањен долазак у Грачаницу

Црвеној Звезди забрањен долазак у Грачаницу

Фудбалски савез Косова забранио је шампиону Србије Црвеној Звезди гостовање у Грачаници. Утакмица између фудбалских клубова Грачанице и Црвене Звезде требала је да се одигра у среду 9. маја.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је за програм Радио Телевизије Грачаница да не разуме овакав потез председника ФСК , с обзиром да је и сам спортиста.

“Нико није очекивао овакав одговор од Фудбалског савеза Косова и самог Фадиља Вокрија, с обзиром да је и сам спортиста, односно фудбалер. Једна хуманитарна, ревијална утакмица која би помогла нашем породилишту у Грачаници је одбијена, наш захтев је одбијен, а разлог одбијања није оправдан и никакве доказе нисмо добили, који би потврдили да су разлози одбијања расистички или политички повици који нису у складу са спортским догађајем. Ми смо инсистирали на томе да нам се макар један такав доказ достави због којег би разлог одбијања био оправдан али га ми нисмо добили”, истакао је Поповић.

Председник општине Грачаница је такође поручио да ово није добра порука, а фанови Црвене Звезде су с’ разлогом разочарани.

“Данима влада еуфорија због доласка фудбалера Црвене Звезде, и сада су сви фанови овог клуба разочарани. Разлог одбијања нашег захтева је неоправдан. Организациони одбор је данас прегледао све слике и снимак прошлогодишњег гостовања Црвене Звезде и ни у једној секунди није било расистичких или политичких повика”, рекао је Поповић.

Новац од продатих карата од планиране утакмице требало је да буде дониран Гинеколошкој клиници у Грачаници за потребе одељења педијатрије.

 

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …