Главна / Друштво / Деца са централног Космета отпутовала у Крагујевац

Деца са централног Космета отпутовала у Крагујевац

Деца са централног Космета  отпутовала са данас у Крагујевац, где ће традиционално, сада већ пету годину заредом, учествовати на ђуђевданском карневалу поводом градске славе овог града.

У организацији Општине Грачаница и Туристичке организације Грачанице 36 ученика трећег и четвртог разреда основних школа “Браћа Аксић” из Липљана и “Миладин Митић” из Лапљег Села боравиће у граду Крагујевцу и са својим вршњацима из тамошњих школа учествовати у карневалу.

“Већ пету годину заредом добијамо позив од Туристичке организације града Крагујевца да будемо њихови гости на ђурђевданском карневалу и са задовољством се увек одазовемо том позиву. Деца ће имати прилике да се упознају са својим вршњацима и увеличају поменути карневал”, рекао је за наш програм Милош Радаковић, члан ТОГ-а.

Спремни за пут, малишани две основне школе изразили су одушевљење поводом учешћа на ђурђевданском карневалу али посебно се радују дружењу са основцима крагујевачких школа, са којима, како истичу планирају да склопе трајна пријатељства.

Поред учешћа у ђурђевданском карневалу деца са централног Космета ће приликом свог боравка у Крагујевцу посетити и спомен парк Шумарице.

Check Also

Јучерашња туча нема политичких конотација тврде родитељи

Јуче око 11 часова, како се испоставило у најављеној тучи две групе младих људи, углавном …