Главна / Вести / Косово и Метохија / Поплављене зграде у селу Добротин

Поплављене зграде у селу Добротин

Јако невреме праћено кишом и градом овог поподнева захватило је села Добротин,  Гуштерицу и Ливађе, која се налазе у општини Грачаница.

Најгора ситуације ипак је у селу Добротин, где се река излила и поплавила станове у  приземљу две зграде, које се налазе уз саму реку.

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић,  тренутно  је са радницима Одељења јавних служби   на терену испред самих зграда и покушавају да на најбољи начин помогну у евакуацији станара.

Виолета Јанићејевић, која са супругом и двоје деце живи у једном од поплављених станова, у телефонском разговору  рекла је за програм Радио Грачанице  да је вода поплавила читаво приземље и да су  станари 6 станова са приземља  зграде у којој живи,  спас нашли код комшија на вишим спратовима зграде.

“Све нам је уништено, вода је стигла до прозора у становима и још надолази. Верујем да је тако и у другој згради али тренутно немамо никакав контакт. Струје нема и буквално смо одсечени од света. Неки од комшија су успели да склоне своја аута, а сви остали су под водом“, прича Виолета плачним гласом.

Станари ових зграда су и ранијих година имали проблем приликом већих падавина, али кажу да  након последњег чишћења реке није било већих проблема и да је вода долазила само до степеништа на приземљу.

Check Also

Kрајем априла на Kосово стиже 50 нових респиратора

Због ситуације са пандемијом коронавируса Kосово би крајем овог месеца требало да набави 50 нових …