Главна / Вести / Косово и Метохија / Поплављене зграде у селу Добротин

Поплављене зграде у селу Добротин

Јако невреме праћено кишом и градом овог поподнева захватило је села Добротин,  Гуштерицу и Ливађе, која се налазе у општини Грачаница.

Најгора ситуације ипак је у селу Добротин, где се река излила и поплавила станове у  приземљу две зграде, које се налазе уз саму реку.

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић,  тренутно  је са радницима Одељења јавних служби   на терену испред самих зграда и покушавају да на најбољи начин помогну у евакуацији станара.

Виолета Јанићејевић, која са супругом и двоје деце живи у једном од поплављених станова, у телефонском разговору  рекла је за програм Радио Грачанице  да је вода поплавила читаво приземље и да су  станари 6 станова са приземља  зграде у којој живи,  спас нашли код комшија на вишим спратовима зграде.

“Све нам је уништено, вода је стигла до прозора у становима и још надолази. Верујем да је тако и у другој згради али тренутно немамо никакав контакт. Струје нема и буквално смо одсечени од света. Неки од комшија су успели да склоне своја аута, а сви остали су под водом“, прича Виолета плачним гласом.

Станари ових зграда су и ранијих година имали проблем приликом већих падавина, али кажу да  након последњег чишћења реке није било већих проблема и да је вода долазила само до степеништа на приземљу.

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …