Главна / Друштво / Ђурић: Држава мора да реагује на претње смрћу Александру Вучићу

Ђурић: Држава мора да реагује на претње смрћу Александру Вучићу

Држава мора да најоштрије реагује на претње смрћу председнику Србије Александру Вучићу и било ком грађанину или демократски изабраном предсатавнику грађана.

На појединим порталима све су чешћи текстови који обилују невероватном мржњом, простаклуцима и претњама усмереним против председника Србије али и Српске напредне странке, који иза себе имају убедљиву подршку грађана.

Не сме се умоболницима и насилницима дозволити да кад год им је воља, без икаквих санкција, суспендују демократију и позивају на револуције и насилна рушења власти.

У кући обешеног не говори се о конопцу, а у држави у којој атентати на политичаре нису неуобичајена појава свака назнака могућности да би нечији живот могао бити угрожен мора бити озбиљно испитана.

Никаква и ничија политика не може бити алиби за овакву врсту претњи и узнемиравање најшире јавности, јер постоје законом прописане границе права на неслагање.

У тексту „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!“, као правник сам у то сасвим сигуран, има елемената озбиљног кривичног дела, и очекујем да држава потврди свој демократски и правни капацитет тако што ће заштитити друштво од ове врсте гнусних напада и казнити аутора у складу са законом.

Уверен сам да претње ове врсте не долазе случајно у овоме тренутку, као што сам уверен и да оне никога неће застрашити и одвратити са пута борбе за богатију и успешнију Србију.

Извор: Саопштење Канцеларије за КиМ

Check Also

Ђурић сутра са амбасадорима Немачке и Француске

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састаће се сутра, 4. јуна, у 9:30 …