Главна / Друштво / Ученици из Лапљег Села и Сувог Дола учествовали на Ђурђевданском дечијем карневалу у Крагујевцу

Ученици из Лапљег Села и Сувог Дола учествовали на Ђурђевданском дечијем карневалу у Крагујевцу

Поводом дана града Крагујевца, 6. маја – Ђурђевдана, Туристичка организација Крагујевцатрадиционално организује Ђурђевдански дечији карневал.

TО Грачанице у сарадњи са ТО Крагујевца већ пету годину заредом организује учешће ученика основних школа са територије општине Грачаница на овом карневалу.

Туристичка организација Грачаница, ангажовала је децу из ОШ „Браћа Аксић“ из Сувог Дола, измештено одељење из Липљана и основце из школе „Миладин Митић“ из Лапљег Села, да направе пригодне маске и учествују на Карневалу у Крагујевцу.

Група од 36 ученика из основних школа са територије општине Грачаница, у пратњи учитеља и представника ТО Грачанице, кренула је 5. маја у 12 часова за Крагујевац.

Карневалска поворка кренула је 6. маја, у 10 часова, централним градским улицама у Крагујевцу. Организован је богат забавни програм и избор за најлепше карневалске маске, а за су победнике су обезбеђене вредне награде.

Након учешћа на Карневалу „Крагујевац, мој главни град“ деца су са лиценцираним водичем обишла Крагујевац и спомен парк Шумарице, а потом ручала са осталим гостима из других градова.

 

Превоз ученика обезбедила је општина Грачаница, док је смештај и храну обезбедила ТО Крагујевца.

Захваљујемо Туристичкој организацији Крагујевца и општини Грачаница на помоћи у организацији, каже се у саопштењу.

Check Also

У Приштини обележене летње Задушнице

Иако су, након делимичног сређивања, слике са православног гробља у Приштини нешто боље него ранијих …