Главна / Спорт / ФСС: Скандалозна одлука да Звезда не игра у Грачаници

ФСС: Скандалозна одлука да Звезда не игра у Грачаници

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије (ФСС) Јован Шурбатовић изјавио је да је одлука тзв. ФС Косова да не да сагласност за гостовање Црвене звезде у Грачаници скандалозна јер је политичка, а никако спортска и фудбалска.

“Поводом информације да тзв. Фудбалски савез Косова није дао сагласност за одигравање утакмице хуманитарно – ревијалног карактера између ФК Грачаница – ФК Црвена звезда сматрам да је оваква одлука скандалозна, јер је политичка, а никако спортска и фудбалска. Претходних година Црвена звезда је играла пред препуним трибинама стадиона у Грачаници који носи име једне од највећих легенди српског фудбала Драгана Џајића и колико је нама познато у питању је био истински фудбалски празник без икаквих политичких конотација”, рекао је Шурбатовић.

Он је додао да у ФСС због свега наведеног не виде ниједан оправдан разлог да се утакмица не одигра и ове године.

“Овде места политици и политичким злоупотребама нема. Фудбал мора да победи политику и то је јасна порука коју шаље Фудбалски савез Србије свима који ову игру злоупотребљавају, а крију се иза срамне одлуке и забране сусрета који је имао искључиво хуманитарно- ревијални карактер”, поручио је Шурбатовић.

Извор: Танјуг

Check Also

Ангелина Недељковић освојила злато на Првенству Србије у каратеу за пионире

На Првенству Србије у каратеу за пионире и наде које је јуче одржано у Смедереву, …