Главна / Друштво / Др Мирјана Димитријевић: Дом здравља – Окосница здравствене делатности општине Грачаница

Др Мирјана Димитријевић: Дом здравља – Окосница здравствене делатности општине Грачаница

Гост Дневника ТВ Грачаница била је др Мирјана Димитријевић, директор Дома здравља у Грачаници која је још једном потврдила да ова установа представља окосницу здравствене делатности у општини и да пружа све врсте услуга; превентивне, терапијске, дијагностичке и рехабилитационе. Поред Службе опште медицине са кућним лечењем, пацијентима су доступне и бројне специјалистичке службе; интерна медицина, дерматологија, ОРЛ, офталмологија, Служба за здравствену заштиту деце и младих и многе друге.

– Могу слободно да кажем да у нашем Дому здравља увек недостаје лекара. Посебно лекара опште медицине, којих нема довољно. Пацијенти знају да Дом здравља ради нон-стоп, да у Служби хитне помоћи сваке вечери дежура један лекар, тако да су нам лекари увек потребни – каже др Мирјана Димитријевић за ТВ Дневник.

Осим Стоматолошке службе која одувек пружа услуге пацијентима, недавно је отворено и одељење Дечје стоматологије у овој установи.

– До пре пар месеци нашим најмлађим пацијентима су стоматолшке услуге пружане у истој ординацији са одраслима, сада је за децу мало већи комфор за рад и адекватнија просторија. Најбитније је што се раде превентивни прегледи за децу, а врши се и мотивација у обучавању оралне хигијене. Раде се редовни и систематски прегледи, а материјала за рад за сада има – наглашава др Димитријевић.

Др Димитријевић је појаснила и чиме ће се бавити Саветовалиште за дијабетес, које је недавно отворено, од мерења нивоа шећера у крви, саветовања до мерења хемоглобина, за шта постоји нови апарат.

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …