Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић:На свим странама се воде различити разговори о КиМ

Ђурић:На свим странама се воде различити разговори о КиМ

Србија одлично зна које земље традиционално подржавају независност Косова и Метохије и на свим странама се воде различити разговори, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић коментаришући то што земље Квинте разговарају у Вашингтону о дијалогу Београда и Приштине.

Он је за ТВ Прва нагласио да се дијалог Београда и Приштине води под окриљем ЕУ, а да се земље Квинте вероватно међусобно консултују око настојања да заузму заједничке позиције.
Додаје да Србија стално разговара са земљама које не признају независност КиМ, али и са земљама које нас “мање разумеју”.

Користи се, како је рекао, свака прилика и у Москви и у Берлину да се изнесу ставови Србије, виђење проблема са којима се наш народ на КиМ суочава.

“Кад год неко хоће да вас саслуша и да чује ваше мишљење, чак и када се у неким стварима не слаже са нама, то је за нас добро”, нагласио је Ђурић.

Упитан шта заправо значи завршна фаза дијалога он је рекао да је циљ дијалога постизање компромиса којим ће бити задовољни сви, решење које треба да допринесе стабилизацији прилика, дугорочно одрживој и безбедносној политичкој ситуацији.

“Спремни смо да учинимо напор да те разговоре наставимо. Наследили смо провалију у којој је Међународни суд правде и друга тела прихватили независност КиМ. Ови разговори имају за циљ да извуку ситуацију из понора у политичком смислу, да осигурамо безбедност и мир нашем народу”, рекао је Ђурић.

Упитан ко ће се више слушати – да ли државе Квинте или саговорници из унутрашњег дијалога, директор Канцеларије за КиМ је рекао да ће Србија саслушати све, али да ће се водити својим интересима.
Извор: Тањуг

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …