Главна / Друштво / ПУ “Сунце” организовала малу олимпијаду за децу

ПУ “Сунце” организовала малу олимпијаду за децу

Предшколска установа “Сунце” из Липљана са тренутним седиштима у Гуштерици, Добротину и Ливађу данас су на Спортском комплексу “Драган Џајић у Грачаници организовали малу дечију олимпијаду.

Педагог ПУ “Сунце” Слађана Рашић истакла је за програм Радио Грачанице да је свака спортска активност за децу веома битна, а посебно када су у питању групна дружења оваквог типа.

“Данас смо за децу наше Предшколске установе организовали спортско дружење. Осмислили смо игрице које ће их забавити али и физички активирати. Трчаће у џаковима, претакати воду из једних посуда у друге, уз помоћ канапа подељени у две групе одмериће снаге…”, рекла је Рашић.

Сваке године у овом периоду деца поменуте предшколске установе проведу по један дан  на овим теренима играјући се и такмичећи се у различитим спортским активностима, а на крају дружења као прави учесници олимпијаде добијају од својих васпитача заслужене медаље.

Општина Грачаница је и овог пута уступила спортски комплекс на коришћење ПУ “Сунце”, и као и прошле године обезбедила превоз за малишане.

 

Check Also

Настављена изградња водовода у Лепини, Скуланеву, Радеву и Сувом Долу

У Лепини, Скуланеву, Радеву и Сувом Долу почела је изградња друге фазе водовода, коју према …