четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Акција добровољног давања крви у Грачаници успешна

У свету се 11. мај обележава као Дан добровољних давалаца крви. У организацији Црвеног крста Грачанице акција добровољног давалаштва крви почела је јутрос у девет сати и трајаће до 14 часова. Већ у првим сатима од почетка акције број одазваних мештана је више него задовољавајући.

Секретар Црвеног крста у Грачаници Света Живић је истако да га посебно радује што се сваке године овој акцији одазове значајан број младих људи.

“Већ сам пуно пута до сада рекао да је ово најхуманији људски гест. Посебно ме радује то што се сваке године овој акцији одазове значајан број младих људи. Овој акцији су се данас одазвали дечаци и девојчице који су тек напунили 18 година и стекли право да дају крв и заиста је за похвалу што су одлучили да одмах у првој нашој акцији искористе то право. Похвалио бих све наше даваоце ове драгоцене течности који никада не пропусте прилику да давањем крви помогну онима којима је потребна”, рекао је Живић.

Мештанин општине Грачаница Грбушић Милан, дугогодишњи члан породице добровољних давалаца крви, данас је 113. пут дао  најдрагоценију течност у хумане сврхе. Истакао је за наш програм да га радује чињеница да може неком да помогне, али и из здравствених разлога.

” Ово је 113. пут да дајем крв. Увек се одазовем акцији из првенствено хуманих разлога. Драго ми је ако на овај начин могу некоме помоћи или чак спасити живот, а још један од мотива је из сопствених здравствених разлога, јер сви знамо да давањем крви обнављамо сопствену крв и то добро утиче на наше здравствено стање”, поручио је Грбушић.

Црвени крст у Грачаници има око 400 активних давалаца крви. Свака акција давалаштва крви заврши се успешно.

 

Погледајте и ...

Јовановић: Протекла година успешна, планови и за 2019.годину

У протеклој 2018.години у циљу урбанизације општине Грачаница реализован је значајан број пројеката: Од изградње …