Главна / Култура / Грачаница: Отворена изложба радова „Прве школе карикатуре“

Грачаница: Отворена изложба радова „Прве школе карикатуре“

У  галерији Дома културе У Грачаници отворена је изложба радова ” Прве школе карикатуре” , коју је похађало двадесетак полазника.

Током тродневног рада школе карикатуре, коју је водио истакнути карикатуриста и илустратор Никола Драгаш, деца су имала прилике да се упознају са појмом, улогом и суштином карикатуре и илустрације.

„Три дана је мали период да се нешто много научи, али је ипак прилика за младе таленте да нешто ново науче. Међу овом децом има заиста и вансеријских талената и оних који су неки просек, али свима од њих   је ово била добра прилика да искажу свој дар што су и учинили на најбољи могући начин“, рекао је карикатуриста и илустратор Никола Драгаш, који је изразио захвалност представницима Дома културе на позиву и сарадњи.

Учесницима су подељене захвалнице, а посебну награду за најуспешнији рад добила је ученица осмог разреда Теодора Димитријевић.

„Учествовала сам прошле године на ликовној колонији, али ово је моје прво искуство са карикатуром и много ми се допало“, каже Теодора, која истиче да се награди није надала и да ће наставити да се бави карикатуром.

Анђелија Гигић, која је такође узела учешће у тродневној школи карикатуре,  каже да јеодушевљена што је имала прилику да упозна једну другу страну уметности.

„Волела бих, као и сви ми који смо учествовали и који волимо уметност,  да имамо више оваквих едукативних радионица, као и ликовних колонија на којима би смо могли да искажемо и надоградимо свој таленат“.

 

Карикатура је увек забавна, креативна и актуелна и као таква изузетно привлачна и популарна код младих суграђана, који су захваљујући Дому културе и Омладинском савету Грачаница,  имали прилике  да се упознају и са овим уметничким изразом.

Check Also

Представа “Крв црвеног петла” премијерно изведена у Грачаници

Представа “Крв црвеног петла” у копродукцији  Народног позоришта Приштина са привременим седиштем у Грачаници и …