четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Никола Драгаш: Деца у Грачаници будући карикатуристи

У тродневној школи карикатуре, која је недавно одржана у Грачаници, таленат деце учесника, која су похађала часове карикатуре је истакнут и препознат већ на првом часу, рекао је Никола Драгаш, истакнути карикатриста и илустратор у гостовању у Дневнику Телевизије Грачаница.

“На првом часу је задатак био да од обичних предмета које свакодневно виђамо у природи направимо нешто, дамо им неки облик, оживимо их, односно да се деца препусте машти и то је вежба креативног размишљања, а деца су у томе успела, тако да се већ на том првом кораку може уочити таленат. Деца која су похађала ову школу поседују дар за цртање и негде су и они који су са наглашенм талентом изједначени са децом која су просечни цртачи, јер је ствар у техници цртања”, рекао је Драгаш.

Према речима Николе Драгаша, други час у школи карикатуре био је посвећен цртању портрета а трећи је испланиран за карикатуру ситуације.

Синоћ је у галерији Дома културе у Грачаници отворена изложба радова деце, који су настали у тродневном дружењу са карикатуристом Драгашем.

Тродневну школу карикатуре похађало је око двадесетак деце. Никола Драгаш је током свог боравка на Косову и Метохији обишао и децу и Старом Грацком, Ораховцу и Великој Хочи.

 

Погледајте и ...

2018. година, једна од најуспешнијих година за глумце АП “Јанићије Поповић”

За глумце Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ ова година је била једна од најуспешнијих од 2014.године, …