Главна / Друштво / Гинеколошком одељењу КБЦ-а Грачаница донирана помоћ

Гинеколошком одељењу КБЦ-а Грачаница донирана помоћ

Данас је у оквиру пројекта Бебирон, одељењу гинекологије КБЦ-а у Грачаници додељена помоћ у виду веш машине и постпорођајни материјал за породиље.

Директор овог пројекта Валентина Катић говорила је о овом програму и рекла да је он намењен трудницама и младим родитељима како би им помогао у улози родитељства.

“Бесплатно саветовалиште Бебирон основано је прошле године у октобру месецу и броји око 30 000 мама и тата. У оквиру пројекта постоји и бесплатна школа за труднице и тате. Јако је важно да се породичне вредности негују од самог старта и да очеви буду спремни на све кроз шта мајка пролази. “Бебирон” пројекат обухвата и бесплатно стручно саветовалиште путем Вибер јавног налога које је доступно 24ч свих седам дана у недељи да одговори на сва ваша питања. На Ваша питања одговарају еминентни стручњаци: патронажне сестре, гинеколози, педијатри… Прошле године је у Грачаници рођен рекордни број беба, и због тога смо ми данас овде. Породица је нешто чему сви тежимо а овде у Грачаници се јасно могу видети праве породичне вредности, а ова акција одржана је уочи светског дана породице.”

Директор КБЦ-а Грачаница захвалио се на донираном материјалу и каже да им сваки вид помоћи јако значи.

Check Also

Кризни штаб: Косовска Митровица и Звечан у карантину

Кризни штабови Косовске Митровице и Звечана донели су одлуку да ове две општине због новог …