Главна / Вести / Косово и Метохија / “Новости”:Дронови снимили убице Оливера Ивановића?

“Новости”:Дронови снимили убице Оливера Ивановића?

Моменат мучког убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици највероватније су забележиле камере беспилотних летелица Кфора, али тих снимака нема у истрази, пишу “Новости”.

Ово је нови детаљ у мучном политичко-безбедносном трилеру после атентата на лидера Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда” који је дуже од четири месеца обавијен маглом.

Зид ћутања о гнусном злочину покушавају да разбију извори “Новости” који се питају како је могуће да нема видео-записа из дронова војне мисије, ако се зна да су две летелице малтене непрекидно на небу изнад Митровице?

Да се истрага саботира на сумњу наводи и објашњење из истраге да кобног 16. јануара сателити нису могли да сниме убиство Ивановића, јер је била густа магла, иако метеоролози могу непобитно да докажу да је тог јутра видљивост била – добра.

Засада је једини опипљиви доказ олупина спаљене “опел астре”, којом су убице побегле. Верује се да су их помагачи пребацили преко Сувог Дола у јужни део Косовске Митровице, ка мултиетничком насељу Докторска долина или ка Брђанима. Иако је веома битан податак да ли је неко од станара зграда и околних кућа видео неко сумњиво возило или људе, на тој локацији узете су изјаве од свега три особе.

Оливерова супруга Милена, за “Новости” каже да је Специјално тужилаштво у Приштини, које води истрагу, још није позвало да приложи изјаву, али очекује да ће је се сетити:

„Нажалост, и после четири месеца од убиства немам ништа ново да кажем. Никаквих информација немамо. Свакако нећемо мирно посматрати и чекати да се заборави. Питања ћемо постављати све док не добијемо одговор ко је убио Оливера“, каже Милена.

Тапкањем истраге у месту разочарани су и у ГИ “Србија, демократија, правда”:

“Огорчени смо, јер се истрага све више разводњава, а помака нема, мада смо од првог дана знали да убица никада неће бити нађен. Како се ради, најбоље говори и пример да Специјално тужилаштво позива сведоке које је основно тужилаштво већ испитало. Београд тражи да им се пошаљу сателитски снимци, Приштина то игнорише, а међународни представницни ћуте“, огорчена је Ксенија Божовић, функционерка ГИ СДП.

Ивановић је убијен испред просторија своје странке. Упуцан је са шест метака у леђа из аутомобила у покрету. Истрагу о убиству је започело Основно тужилаштво у Косовској Митровици, али је 8. марта преузело Специјално тужилаштво.

Извор: Вечерње новости, ТВ Мост

Check Also

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у …