Главна / Друштво / Димитријевић: Сва одељења општине Грачаница раде по утврђеном плану

Димитријевић: Сва одељења општине Грачаница раде по утврђеном плану

У Општини Грачаница функционише осам служби: Матична служба, архива, служба за скупштинске послове, ИТ и инфо служба, правна и кадровска, служба јавне набавке и служба за транспорт, као и једанаест општинских одељења која функционишу засебно.

Гостујући у Дневнику Телевизије Грачаница директор Одељења администрације општине Грачаница Милош Димитријевић рекао је да свако одељење ради према плану и програму који се усвајају на почетку године али да је уз сваки план обавезно доношење и плана процена ризика у реализацији послова.

“Директори свих једанаест одељења која функционишу у склопу општине Грачаница дужни су да приложе план рада за текућу годину и да наравно уз план рада приложе и план ризика, односно процену настанка могућих проблема приликом реализације планова на терену. Неретко због обимности посла стручни кадар је у обавези да ради прековремено или буде премештан из једног одељења у друга како бисмо могли да испунимо све пословне обавезе. Одређена одељења као што су Одељење Јавне службе и Одељење инспекције већи део свог посла завршава на терену”, рекао је Димитријевић.

Недавно је у згради Општине Грачаница извршена организација пословног простора у циљу боље функционалности и ефикаснијег пружања услуга грађанима ове локалне самоуправе.

“Овим потезом смо смањили гужве у ходнику испред шалтера, одвојили службени улаз од улаза за странке. Наравно циљ је да службе боље функционишу и да мештани буду задовољни пружањем услуга”, истакао је Димитријевић.

Check Also

Снег пада појачаним интензитетом, путеви проходни

Упркос томе што  на територији општине Грачаница, снег од јутрос пада појачаним интензитетом  сви путеви на територији општине …