Главна / Друштво / Милан Димитријевић: ЕТШ најопремљенија школа на централном Космету

Милан Димитријевић: ЕТШ најопремљенија школа на централном Космету

Средња Електротехничка школа у Сушици једна је од најопремљенијих школа на просторима централног Космета. За разлику од осталих школа чији је главни проблем недостатак кабинета за извођење практичне наставе, средња Електротехничка школа поседује седам опремљених кабинета у којима ученици поред теоријског дела наставе, своје знање унапређују и усавршавају у просторијама за практичну примену градива.

Гостујући у емисији Индекс, директор средње Електротехничке школе Милан Димитријевић позвао је будуће средњошколце да упишу ову школу јер су смерови које ова средњошколска образовна установа нуди садашњост и будућност свих нас.

“Поред тога што ће наши будући ученици добити квалитетно образовање, материја коју изучавају је нешто што је наша свакодневница као и будућност свих нас, с обзиром да готово немате конкурсе за запослење у којима се не тражи познавање рада на рачунарима. И не само то, сви наши смерови су и више него  перспективни и оно што је најбитније јесте да пружају могућност рада и зарађивања од куће, јер је опште познато  да је посао програмера добро плаћен и јако тражен”, рекао је Димитријевић.

На недавно одржаном Сајму образовања у Грачаници, као и прошле године, штанд поменуте средње школе је привукао највећу пажњу посетилаца.

“Потрудили смо се да и ове године имамо добру презентацију наше школе. Наши ученици су посетиоцима извели огледе који на најбољи начин приказују оно са чим се сусрећу током школовања. Нагласио бих да је само један од многобројних повода да се будући средњошколци определе за нашу школу тај што су уџбеници бесплатни”, рекао је Димитријевић.

Новина у раду школе је начин полагања завршног испита.

“Ученици ће према новом програму на крају свог школовања морати да полажу завршни испит који подразумева збир бодова прикупљених на тесту из Српског језика, дипломског рада и успеха у току школовања. Уколико ученици не испуне одређени број бодова не могу да добију дипломе до испуњавања прописаних услова у неком наредном року”, рекао је Димитријевић.

Средња Електротехничка школа је смештена у згради ОШ “Свети Сава” у Сушици, броји 124 ученика и од недавно носи назив “Михајло Пупин”.

Check Also

На северу Косова оболео затворски чувар, а још седам особа са симптомима

Ситуација у вези са ширењем заразе коронавируса на северу KиМ је изузетно забрињавајућа, оболео је …