четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Приводе се крају припреме за овогодишњу манифестацију “Дани општине Липљан”

У току су последње припреме за обележавање традиционалне манифестације „Дани општине Липљан“ која се ове године одржава од 21. до 28. маја. У оквиру седмодневног програма посетиоце очекује богат кулутрно-уметнички и забавни програм, рекла је гостујући у Јутарњем програму Радио Грачанице Тамара Талић, секретар привременог органа општине Липљан.

„Манифестацију започињемо Ликовном колонијом на којој ће учествовати ученици свих основних школа општине Липљан, а теме  ће бити  „Мој Липљан“ и „Цркве и манастири општине Липљан“. Истог дана, дакле 21. маја биће одржан  и час историје и традиције ове општине у сали Дома културе у Доњој Гуштерици, где ће бити одржана и Ликовна колонија“, истакла је она.

Након тога, манифестација се наставља у Скуланеву 27. маја, када ће бити одржан сеоски сабор поводом празника Св. Тројице.

„Обележавање у Скуланеву започињемо у 9 сати Литургијом у цркви Св. Тројице. Након тога, планирана је изложба ручних радова из домаће радиности, на којој ће учествовати и чланице удружења жена „Авенија“ из Лапљег Села и „Моравски бисери“ из Партеша. Од 11 часова приредићемо културно-уметнички програм уз учешће културно-уметничких друштава и певачких група са Косова и Метохије“, нагласила је Талићева.

За 28.мај планирана је Литургија у цркви Св. Флора и Лавра у Липљану, након чега ће бити  одржана изложба традиционалних српских јела овог краја и избор за најбољу косовску погачу. Обележавање „Дана општине Липљан“ биће завршено 29. маја у Добротину.

„Последњег дана манифестације након Литургије у цркви Светог  Димитрија у Добротину, мештани и наши гости најпре ће имати прилику да виде дефиле културно-уметничких друштава учесника манифестације, а потом и програм у оквиру кога ће бити уручене награде, захвалнице и признања заслужним учесницима манифестације“, рекла је Тамара Талић и додала да ће тада бити и свечано затварање манифестације „Дани општине Липљан 2018“.

Од ове године новина у оквиру обележавања „Дана општине Липљан“  је драмски програм, који ће бити приређен у основним школама на територији ове општине.

Погледајте и ...

Јовановић: Протекла година успешна, планови и за 2019.годину

У протеклој 2018.години у циљу урбанизације општине Грачаница реализован је значајан број пројеката: Од изградње …