НАЈНОВИЈЕ

Полазници Дипломатске академије посетили манастир Грачаницу

У организацији Канцеларије за Косово и Метохију, са домаћином замеником директора Канцеларије Жељком Јовићем, полазници Дипломатске академије данас су у оквиру дводневне радне посете покрајини, посетили манастир Грачаницу.

Будуће дипломате се кроз овакав вид посета упознају са културно-историјском баштином. У плану је и обилазак Велике Хоче, Призренске богословије, Богородице Љевишке, Зочишта, Светих Архангела, Високих Дечана и Пећке Патријаршије.

По речима Јелене Делић, ова посета је веома значајна и оставља трајни утисак.

– Увек ми се чини да, када обиђемо неки манастир да је то оно право и да одатле носим најјачи утисак, међутим, већ приликом наредне посете некој другој светињи, схватам да је утисак поново јак, тако да не могу да се одлучим шта ми је оставило најјачи утисак. Све нас је импресионирало – каже полазница Дипломатске академије Јелена Делић.

Срђан Барац, који је иначе и у Групи за међународну сарадњу Министарства привреде, истиче да је посета веома значајна, нарочито због занимања којим ће се ови људи бавити.

– Мислим да је неопходно да упознамо ове просторе, да створимо једну слику, да се саживимо са косовско-метохијским просторима, како бисмо у потпуности разумели нашу земљу, а и како бисмо то познавање укључили у наш даљи рад. Сви смо пуни утисака и веома задовољни оваквим обиласцима – каже Срђан Барац.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић је објаснио да је реч о наставку добре традиције и континуираног рада Владе Србије на едукацији својих кадрова.

Ово је иначе четврта посета полазника Дипломатске академије Косову и Метохији.

Погледајте и ...

Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена, разбојници поломили прозоре

У српском селу Новаке код Призрена, синоћ је обијена амбуланта локалног здравственог центра, приликом чега …