Главна / Друштво / Петровић:ТОГ наставља са реализацијом планова

Петровић:ТОГ наставља са реализацијом планова

Туристичка организација Грачанице тренутно спроводи пројекат обуке конобара на просторима општине Грачаница. С обзиром да у нашој општини после 1999.године није било угоститељских смерова у средњим школама,као ни курсева сличног карактера, ова јединствена прилика привукла је пажњу локалних угоститеља, конобара и оних којима ће поменута активност пружати могућност запослења у угоститељству.

„Обука је намењена конобарима који су већ у овом послу и онима који желе да се баве тим послом, а све у циљу пружања још бољих угоститељских услуга. Ради се о пилот пројекту у којем ће обуку проћи 20 конобара “, навео је гостујући у дневнику ТВ Грачаница Бобан Петровић, директор Туристичке организације Грачанице.

Поред наведених активности у месецу јуну нас очекује фестивал витезова “Шилд”.

„Као и протеклих година и ове године ће фестивал бити богатог програма. Новина  на фестивалу су дисциплине бацања секира и стрела, поред многобројних активности на фестивалу које ће, сигуран сам и овог пута привући пажњу наших мештана”, рекао је Петровић.

ТОГ учествује и у организацији манифестације “Средњи век за децу“.

Организација за очување средњовековних вештина и заната „Ред Змаја“ из Грачанице ову манифестацију у сарадњи са поменутом Туристичком организацијом Грачанице спроводи у периоду од 1. до 15. јуна.

Check Also

Рашић: Поред бројних упозорења о штетности дуванског дима, број пушача се не смањује

Светски дан без дуванског дима одржава се сваке године 31. маја. Покренула га је Светска здравствена организација, 1987. године. …