Главна / Вести / Косово и Метохија / “Зауставити крађу стоке у новобрдском крају”

“Зауставити крађу стоке у новобрдском крају”

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију за економски развој др Зоран Бојовић изјавио је данас у Новом Брду да је веома опасно то што су крађе у овом крају учестале, а починиоци непознати.
„Жалосно је то када се неком одузму основна средства за живот. Канцеларија за КиМ ће наставити да помаже социјалну угрожене породице кроз хуманитарну помоћ и развојне пројекте“, рекао је Бојовић.
Помоћник директора за КиМ посетио је данас, у друштву председника општине Ново Брдо Светислава Ивановића, породицу Марковћ из махале Ђурина Падина, село Зебинце, којој су непознати починиоци за Ђурђевдан украли две краве.
У овом случају, помоћ Канцеларије за КиМ је била веома брза, тако да су Марковићи за само недељу дана добили две стеоне краве које су се у међувремену отелиле.
„Веома сам срећан, коначно ми се вратио осмех на лице“, каже шездесетогодишњи Мира Марковић уз захвалност дародавцима.
Градоначелник Светислав Ивановић указао је на чињеницу да су крађе стоке у новобрдском крају већ годинама на крајње забрињавајућем нивоу.
„Само у овој години украдемо је више од 20 грла крупне стоке, чему се мора стати на пут“, рекао је Ивановић и подсетио да је међу оштећенима и његова породица.

Полиција је у последњих пет месеци успела да реши само један случај – покушај пљачке магацина трговинске радње у селу Станишор, док су виновници других кривичних дела: крађе трговинских радњи, стоке, возила, пољкопривредних машина, шумске крађе и др. и даље непознати.

Check Also

Нове мере Владе: Самоизолација продужена са 14 на 28 дана, викендом забрањено кретање од 15 часова

Према речима министра Златибора Лончара, због недисциплине грађана, викендом ће бити продужен полицијски час. Према …