Главна / Друштво / Караџић: Упис ђака првака и припреме осмака за полагање завршних тестова тренутне активности ОШ Миладин Митић

Караџић: Упис ђака првака и припреме осмака за полагање завршних тестова тренутне активности ОШ Миладин Митић

Основна школа “Миладин Митић” 14. јуна обележава дан свог оснивања и почетка рада. Пригодним програмом ђаци ове основношколске установе родитељима, мештанима Лапљег Села и околних села биће на један симболичан начин представљен рад школе.

Директор ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу Љубиша Караџић, гостујући у емисији “Индекс” говорио је о тренутним активностима ученика и наставног кадра, о бројним активностима које их очекују у наредном месецу и о условима у којима ова школа ради.

“Тренутно је најактуелније упис ђака првака. Према нашим очекивањима и ове године ћемо забележити пораст уписаних првака, што нажалост није случај са одељењима у Чаглавици и Преоцу. Упис ученика у први разред је почео 1. априла и трајаће до 31. маја према званичном програму, али истакао бих да је увек могуће уписати дете у први разред и током летњих месеци уколико из неких разлога родитељи ту обавезу не испуне у предвиђеном року”, рекао је Караџић.

Полагање матурских испита је тренутна преокупација свих осмака и наставника. Ученике завршнох разреда ОШ “Миладин Митић”, као и све остале свршене основце, полагање тестова из матерњег језика, математике и комбинованог теста очекује 18.19. и 20. јуна.

“Нагласио бих да ученици морају озбиљно да схвате полагање завршних тестова. Посебно напомињем да неће бити ни попуштања ни пропуста током полагања. Новина је да ове године  ученици могу да остваре у свом школском упеху 60 поена и 40 максималних поена на тестовима. То све утиче на упис жељене школе, поред осталих бодова које су могли да прикупе на такмичењима и осталим постигнутим успесима у току школовања”, рекао је Караџић.

Оно што матуранте очекује након обавеза око полагања тестова и уписа у средње школе је матурско вече, које сви без изузетака са нестрпљењем исчекују.

У просторијама ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу наставу похађају и ученици средње Економско-трговинске школе и Гимназије. Проблем недостатака простора и кабинета за извођење стручне наставе мучи и ову основношколску образовну установу, али то не спречава ђаке ове школе да постижу запажене резултате на бројним такмичењима из многим предмета.

Check Also

Ученици Гимназије У Лапљем Селу приредили “Гимназијалски доручак”

Ђачки парламент Гимназије у Лапљем Селу, осмислио је и у сарадњи са свим ученицима и …