четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Ученици Музичке школе “Стеван Мокрањац” нижу успехе на такмичењима

Филип Мирковић, ученик Музичке школе Стеван Мокрањац из Приштине, која сада ради у Лапљем Селу добитник је друге награде на Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије. Филип је наступао на клавиру, а у класи је професора Немање Ђорђевића, који је био гост Дневника Телевизије Грачаница. Милена Димитријевић, ученица ове школе је на клавиру освојила другу награду на Фестивалу пијанизма у Сремској Митровици, док је Сава Здравковић на хармоници освојио трећу. На једном од најпрестижнијих Међународних пијанистичких такмичења у Новом Саду Филип Мирковић још једном је освојио друго место.

То су само неке од награда које ученици ове школе доносе са такмичења и фестивала широм земље.

– То су неки од наших најбољих ученика и они редовно представљају нашу школу. Ми заиста напорно радимо како бисмо ојачали кредибилитет школе, како бисмо вратили онај стари приштински дух. На добром смо путу и радићемо тако и убудуће – рекао је за Дневник Немања Ђорђевић.

Професор Немања Ђорђевић констатује и да много музички надарене деце има на територији Грачанице, а истовремено је најавио и да ће и ове године бити одржан годишњи концерт Музичке школе, традиционално у јуну месецу.

 

Погледајте и ...

2018. година, једна од најуспешнијих година за глумце АП “Јанићије Поповић”

За глумце Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ ова година је била једна од најуспешнијих од 2014.године, …