Главна / Друштво / Настављена манифестација “Дани општине Липљан”

Настављена манифестација “Дани општине Липљан”

У оквиру манифестације „ Дани општине Липљан“  у порти цркве Ваведење Пресвете Богородице и Св. Флора и Лавра у Липљану, одржана је Света Литургија као и изложба традиционалних српских јела овог краја, где је учествовало преко 50 домаћица, које су такође учествовале у избору за најбољу погачу.

Председник општине Липљан  Златко Лазић каже да се ова манифестација традиционално одржава већ четврту годину за редом.

„Ова тродневна манифестација отворена је јуче у Скуланеву, било је људи на литургији, такође је одржана и изложба ручних радова. Данас се догађај наставља овде у Липљану.  С обзиром на тешку ситуацију, ово окупљање много значи грађанима, и буди им наду за боље сутра и жељу да и даље остану у својим огњиштима и поштују традицију која нас одржава.“

Мирјана Милић, једна од организатора овог догађаја каже да је задовољна бројем домаћица које су дошле и које представљају своја јела.

„Око 50 жена је данас представило јела традиционалне српске кухиње, а 20 њих се такмичи у избору за најбољу погачу. Овом манифестацијом одржавамо традицију, и обнављамо стару славу Липљана“.

Награду за најбољу српску погачу добила је Зора Колић из Доње Гуштерице.  Зора први пут учествује на овом такмичењу и каже да нема тајног рецепта за своју погачу .

Покровитељ ове манифестације је канцеларија за Косово и Метохију.

Check Also

На Косову 17 преминулих од коронавируса, 599 новозаражених

На Косову је у последња 24 сата 17 пацијената преминуло од последица коронавируса, а регистровано …