Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Нема најава о наставку дијалога 

Ђурић: Нема најава о наставку дијалога 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да нема најава о наставку дијалога Београда и Приштине, а да је Београд спреман да разговара, али на озбиљан начин.

Ако буде најава, каже Ђурић, бићемо спремни да разговарамо, али на озбиљан начин и са људима који су спремни да спроводе споразуме.

“А не са онима који се јавно ругају сваком облику договарања и споразумима које су сами постигли”, рекао је Ђурић новинарима.

Председништво косовске скупштине није поднело на дискусију владину Платформу за дијалог са Србијом због различитих позиција између партија владајуће коалиције и одбијања опозиционих странака да прихвате водећу улогу косовског председника Хашима Тачија у дијалогу са Београдом, пише Коха диторе.

Представници владајуће коалиције негирају да су одлагања резултат непостојања консензуса о Платформи, навела је Коха, пренео је Унмик у свом прес клипингу.

Шеф парламентарне групе Демократске партије Косова (ДПК) Мемљи Краснићи рекао је да “постоје тачке које су одложене још од тренутка када их је комисија разматрала и док не дођу до Председништва Скупштине”.

ДПК је позвао на широко заснован консензус о дијалогу Београда и Приштине.

Косовски демократски институт, у међувремену, оценио је да Скупштина до сада није показала интерес да да приоритет дијалогу између Београда и Приштине, пренела је Коха.

Извор: Танјуг, РТВ

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …