Главна / Друштво / Економско-трговинска школа дочекаће нову генерацију на већ провереним смеровима

Економско-трговинска школа дочекаће нову генерацију на већ провереним смеровима

Једна од средњих школа, која успешно завршава школску 2017/18. годину је Економско-трговинска школа са седиштем у Лапљем Селу.

Директорица ове школе, Драгица митић, гостујући у Дневнику ТВ Грачаница рекла је да је успех ученика ове школе на задовољавајућем нивоу, да су ученици током читаве школске године, као и раније, учествовали на бројним такмичењима, како спортским, тако и на проверама знања, а да је наставни кадар стручан. Оно што отежава рад школе јесте то што бораве у просторијама Основне школе Миладин Митић, па се самим тим суочавају са мањком просторија.

И за упис у наредну школску годину, Економска школа понудиће будућим средњошколцима већ постојеће смерове; економски техничар, финансијски техничар и правни техничар, као и смер финансијски техничар за истурено одељење у Племетини.

– Као и претходних година, и ове очекујемо велики одзив за упис у прву годину. Стицањем дипломе Економске школе ученици могу, одмах по завршетку школовања, да се запосле у било којој институцији, у економским службама или администрацији. Већина наших ученика уписује факултете или високе школе и многи од њих до сада су били веома успешни – каже Драгица Митић.

Опширнији разговор са Драгицом Митић можете погледати на видео снимку Дневника, испод текста.

Check Also

Владика Теодосије служиће молебан у Звечану

Владика рашко-призренски Теодосије служиће у 18 часова молебан, у Цркви Светог Ђорђа у Звечану. Владика …